Морски диетологични дни 2023

Б. Браун Медикал взе участие в първото събитие „Морски диетологични дни“, в к.к. Златни пясъци, в периода 31.03-02.04.2023 г.

Акцент на събитието беше борбата и превенцията на затлъстяването като социално- значимо заболяване във всички възрасти. Особено внимание в научните сесии бе обърнато на мултидисциплинарния подход към пациентите от няколко медицински специалиста.

Б.Браун беше представен с щанд, на който бяха представени ентерални храни Nutricomp drink и Remune, както и марката спортни хранителни добавки „Inkospor“. Фокус беше поставен на захранването на пациенти с различни видове хранителни разстройства, както и възможността, които продуктите предоставят, за увеличаване на протеиновия внос в ежедневната диета, също така възстановителните продукти след активно движение и спорт. Това бе една от причините щандът да бъде един от най-посещаваните от различни групи лекари – диетолози, ендокринолози, общопрактикуващи и други специалности.

Д. Найденова-Христова от МЦ „Естетик клуб”, Варна; ФОЗ, Медицински университет – Варна написа статия на тема: Стратегии за корекция на белтъчния статус при малнутриция, наднормено тегло и затлъстяване.